Nieuwe Nissan Leaf onthuld in Japan

Zeven jaar na de lancering (2010) van de eerste generatie Leaf (’s werelds populairste elektrisch aangedreven auto) heeft Nissan vandaag in Japan de nieuwe Nissan Leaf onthuld. Deze nieuwe auto moet hét icoon van Nissan Intelligent Mobility worden, de toekomstvisie waarmee Nissan herdefinieert hoe auto’s zich gedragen, worden aangedreven en verbonden zijn met de samenleving. Een ambitie die verder gaat dan alleen milieuwinst en veiligheid en voor de Leaf-rijder moet resulteren in een auto die meer vertrouwen, plezier en gemak biedt naast het ultieme doel, nul emissie en nul verkeersdoden.

Met een dergelijk statement ligt de lat voor Nissan hoog, zeg maar gerust heel hoog. Een andere ambitie is dat Nissan tevens het meest aantrekkelijke Aziatische merk in Europa wil worden. En voor al deze ambities speelt de onthulling van de nieuwe Leaf een belangrijke en alles bepalende rol.

Hoe ver kan je ermee rijden?

Maar uiteindelijk draait het bij elektrisch aangedreven auto’s maar om één ding, en dat is de vraag ‘hoe ver kan ik ermee rijden’ en op dat punt is er goed nieuws. Het bereik van de nieuwe Leaf is vergroot tot 378 km NEDC (New European Driving Cycle) wat in praktisch gebruik neer gaat komen op 250 tot 300 km. De nieuwe e-aandrijflijn heeft verder een motorvermogen van 110 kW/150PK. Het koppel is verhoogd tot 320 Nm. Volgend jaar introduceert Nissan een uitvoering met een krachtigere motor en groter bereik tegen een hogere prijs. Wat die prijzen gaat worden is nog niet bekend maar zullen naar verwachting tussen de 35 en 40 duizend euro komen te liggen.

1_Nieuwe-Nissan-LEAF-geeft-elektrisch-rijden-een-nieuwe-lading

DutchCowboys