Omzet TJX Companies 5 procent omhoog in H1

Het Amerikaanse TJX Companies Inc., moederbedrijf van winkelketen TK Maxx, rapporteerde in de eerste helft van het huidige fiscaal jaar 2018 een omzet van 16,1 miljard dollar (13,8 miljard euro). Dat komt neer op een stijging van 5 procent. De winst groeide in de periode met 4 procent naar 1,1 miljard dollar (0,94 miljard euro), zo maakte het bedrijf dinsdag bekend.

“Ik ben erg blij met onze sterke resultaten in het tweede kwartaal,” laat CEO Ernie Herrman weten in reactie op de cijfers. “Geconsolideerde vergelijkbare winkelverkopen stegen harder dan het plan was. De winst per aandeel bedroeg 0,85 dollar (0,73 euro), ook boven verwachting, en belangrijk om op te merken is dat er belangrijke veranderingen in wisselkoersen plaatsvonden. Het verkeer groeide en was daarmee de belangrijkste aandrijver van onze omzetgroei in elke divisie. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat we met elk van onze vier divisies marktaandeel krijgen,” verklaart Herrman.

In het tweede kwartaal kwam de omzet 6 procent hoger uit op 8,4 miljard dollar (7,2 miljard euro). De nettowinst bedroeg 553 miljoen dollar (472 miljoen euro), met een verwaterde winst per aandeel van 0,85 dollar (0,73 euro).

TJX Companies boekt omzetgroei van 5 procent in H1

De geconsolideerde vergelijkbare winkelomzet van TJX steeg in het eerste halfjaar met 2 procent. De verwaterde winst per aandeel kwam 4 procent hoger uit op 1,67 dollar (1,43 euro). In de periode opende het bedrijf 51 nieuwe winkels, waarmee het totaal aantal momenteel op 3.913 ligt.

De omzet van dochtermerk TK Maxx kwam in het tweede kwartaal 2 procent hoger uit op 5,3 miljard dollar (4,5 miljard euro). Het label vertegenwoordigde daarmee het grootste deel van de totale omzet. De omzet van HomeGoods steeg met 7 procent naar 1,2 miljard dollar (1,02 miljard euro) en die van TJX Canada ook met 7 procent naar 832 miljoen dollar (710 miljoen euro). TJX International, waaronder Europa en Australië vallen, was goed voor een omzet van 1,1 miljard dollar (0,94 miljard euro), wat neerkomt op een stijging van 1 procent.

TJX verwacht sterkere resultaten in FY18

Op basis van de behaalde resultaten verwacht TJX in het aankomende derde kwartaal opnieuw flinke vooruitgang te boeken. Het bedrijf voorspelt uit te komen op een verwaterde winst per aandeel van 1 dollar (0,85 euro), wat neerkomt op een stijging van 20 procent, positief beïnvloed door buitenlandse valuta. Voor het gehele boekjaar 2018 verwacht TJX uit te komen op een verwaterde winst per aandeel van 3,93 dollar (3,36 euro). Dat komt neer op een stijging van ongeveer 14 procent ten opzichte van vorig jaar.

Beeld: TK Maxx Facebook

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures