Online outlet Otrium krijgt kapitaalinjectie van 7 miljoen euro

Otrium, het Nederlandse online outlet platform, heeft 7 miljoen euro aan kapitaal opgehaald bij Index Ventures. Het bedrijf gaat het geld gebruiken om internationaal op te schalen, aldus het persbericht.

Het is niet de eerste keer dat het platform van Milan Daniels en Max Klijnstra een kapitaalinjectie krijgt. Otrium haalde eerder al 1,4 miljoen aan groeikapitaal binnen door investeringen van Adriaan Mol van Mollie, Victor Knaap van Mediamonks en Fred Gehring en Ludo Onnink, beiden oud Tommy Hilfiger-topmannen en ze zitten nu achter de doorstart van McGregor.

Otrium verkrijgt 7 miljoen euro aan kapitaal voor internationale expansie

“Index Ventures, het in Londen en San Francisco gevestigde investeringsfond, geeft een blijk van vertrouwen en zal Otrium helpen met haar groeiambities. Index-partner Danny Rimer treedt toe tot de raad van commissarissen,” aldus het bericht. Index Ventures investeerde al eerder in Farfetch, Asos en Net-a-Porter.

Otrium werd in 2016 opgericht om merken te helpen met hun overgebleven voorraden. Het bedrijf biedt een full-service marktplaats waardoor merken met minimale inspanningen een online outlet kunnen openen. Otrium regelt de opslag van de items (terwijl deze onder eigendomsvoorbehoud blijven tot ze verkocht zijn), verkoop en verzending van de collecties. Het enige wat modemerken hoeven te doen is hun beschikbare voorraad te selecteren. Inmiddels zijn al meer dan 100 merken te vinden op Otrium waaronder G-Star, Puma en Scotch & Soda. Het platform begon in 2016 als een outlet voor dames, maar breidde in 2018 ook uit met heren- en kindermode.

Beeld: Otrium-oprichters Milan Daniels en Max Klijnstra, via Otrium presskit

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures