Opnieuw Nederlanders opgepakt voor handel nep merkkleding

De FIOD, de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst, heeft opnieuw Nederlanders opgepakt op verdenking van handel in nep merkkleding. Dit meldt de dienst op de eigen website. Het gaat om twee verdachten van 34 en 21 uit Haarlem en Amsterdam.

Diverse opslagboxen met kleding en schoenen werden aangetroffen naast 32.000 euro aan cash. Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na tips van een recherchebureau. Afgelopen november werden zes Nederlanders aangehouden vanwege nep merkkleding ter waarde van 200.00 euro. “Merken zijn beschermd in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen,” aldus de FIOD in het bericht. “Inbreuken op intellectuele eigendomsrechten zijn uitgegroeid tot een fenomeen met internationale dimensies. Dit heeft niet alleen ernstige economische gevolgen, het brengt ook de consumentenbescherming in het gedrang. Ook is aangetoond dat geld dat verdiend wordt met de handel in namaak wordt gebruikt voor de financiering van misdaad en criminele organisaties.”

Over het algemeen wordt nep merkkleding vernietigd, alhoewel de FIOD niet vermeldt wat er met deze partij zal gebeuren. In Groot-Brittannië gebruikt goed doel His Church partijen nepkleding die anders vernietigd worden en ‘re-brand’ deze met hun eigen logo. De kleding wordt vervolgens gedistribueerd aan daklozen en mensen in nood. Het gaat namelijk vaak om goede kwaliteit kleding die met een nieuw logo namelijk wel gedistribueerd mogen worden.

Unfeatured news