Overname Kidiliz door Semir Group afgerond

De overname van Kidiliz door de Chinese Semir Group Co Ltd is afgerond, zo laten beiden bedrijven weten in een persbericht. De Franse kindermodegroep en het Chinese bedrijf melden in mei al in de laatste fase van de overname te verkeren. Op 1 oktober is de deal rond gemaakt.

De overname moet het mogelijk maken voor Kidiliz om de aanwezigheid van de merken uit het portfolio te vergroten in China. Hierbij kan de kindermodegroep rekenen op de steun en kennis van Semir Group, ook bekend als Zheijang Semir Garment. Voor de Semir Group betekent de overname een verbreding van het expertise op het gebied van de kinderkledingmarkt.

Kidiliz werd in 1962 opgericht onder de naam Zannier. De kindermode groep heeft 15 merken in het portfolio waaronder Paul Smith Junior, Catamini, Z, Absorba, Chipie en Lili Gaufrette. De naam van de groep werd in 2016 veranderd naar Kidiliz. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 11.00 verkooppunten waaronder 830 groothandelspartners. De groep rapporteerde vorig jaar een omzet van 427 miljoen euro.

Semir Group produceert twaalf merken in verschillende segmenten zoals Gson voor mannen en Balabala voor kinderen. Het bedrijf is leider in kindermode van China en werd in 1996 opgericht.

Unfeatured news