Rain Couture opent tweede winkel: oprichter zet in op Europese expansie

Dat het openen van fysieke winkels nog steeds loont, bewijst het Amsterdam modelabel Rain Couture. Het merk gespecialiseerd in regenmode heeft middels een persbericht aangekondigd nog voor het einde van het jaar een nieuwe winkel te openen aan de Utrechtsestraat, Amsterdam.

De eerste winkel van Rain Couture werd ruim drie jaar geleden geopend aan de Van Woustraat in Amsterdam. Na een jaar verhuisde het merk naar de Huidenstraat in de drukke negen straatjes. Een slimme zet volgens Daphne Gerritse, de oprichter van het label. In het persbericht verklaart zij dat op de nieuwe locatie de omzetten verdubbelen.

Rain Couture: specialistische kennis, gerichte service en merkbeleving

Volgens de eigenaar komt het succes van de winkel door de persoonlijk aanpak en service van de Rain-verkopers. “Wij maken, vanuit onze oprechte interesse in de klant, altijd persoonlijk contact. We kennen ons merk door en door, luisteren goed naar de wensen van onze gasten en zoeken samen de perfecte match. Daarnaast draagt het feit dat het merk zich focust op een niche ook bij aan het succes. We hebben erg specialistische kennis in huis, en het is heel duidelijk waar we voor staan,” aldus Gerritse in het persbericht.

Het doel van de regenjassenondernemer is om in de toekomst meerdere Rain Couture flagshipwinkels te openen. Gerritse in het bericht: “Rain Couture is een product met een verhaal en ik vind het belangrijk dat de klant een goede merkbeleving meekrijgt, goed geadviseerd en persoonlijk wordt geholpen. Het doel is in elke grote stad een Rain Couture Store, waarvan een deel eigen winkels en een deel franchise winkels te openen.

De Europese expansie staat voor het begin van het nieuwe jaar op de agenda. Gerritse sluit in het persbericht af: “We hebben door de internationale stroom van consumenten in de negen straatjes ontzettend veel internationale klanten, dus onze jassen gaan wereldwijd. We krijgen veel positieve feedback van hen, waardoor ik weet dat er in het buitenland een grote markt voor ons open ligt. Scandinavië, Engeland en Duitsland staan hoog op mijn lijstje.”

Rain Couture werd in 2015 door Daphne Gerritse opgericht. Het idee ontstond nadat Gerritse voor haar studie bedrijfskunde en marketingmanagement een half jaar in Bergen, Noorwegen woonde, waar het altijd regende. Ze ontdekte dat er nog helemaal geen vrouwelijke en elegante regenjassen op de markt waren. Rain Couture begon met het produceren van modieuze regenjassen geschikt voor de vier seizoenen. Inmiddels is de collectie uitgebreid met (rug)tassen en accessoires voor mannen en vrouwen. Rain Couture wordt verkocht in de winkel aan de Huidenstraat en via de website van het merk.

Unfeatured news