Slowfashion merk Yunit wordt toch voortgezet

Yunit wordt toch doorgezet, zo blijkt uit een bericht op de website van het slowfashion merk. In december maakte het merk bekend te stoppen, maar nu wordt het bedrijf door andere eigenaren toch doorgezet.

“Na het bericht in december 2017 met kennisgeving te stoppen met Yunit, merkten wij dat deze keuze een enorme impact achterliet, de mailboxen werden overladen met berichten waarna we direct in contact traden met diverse geïnteresseerden in een mogelijke overname van het merk,” aldus het bericht. In december lieten de eigenaren Joeri Borst en Josine Casteleine te stoppen met het merk om zich te focussen op andere ondernemingen en op het herstel van Joeri, die aan lymfeklierkanker lijdt.

Het merk is per 1 april over gedragen aan Steven Brouwer en Babet Wolthuis. Zij zullen de collectie voortzetten en het merk verder gaan ontwikkelen. “Naast uitbreiding in nederland zien zij kansen voor Yunit met name in Duitsland en de Scandinavische markt.” FashionUnited heeft contact gezocht met Yunit voor meer informatie over de nieuwe eigenaren.

Slowfashion merk Yunit werd in 2013 opgericht door Joeri Borst en Josine Castelein. Beiden hadden het doel om duurzame shirts en sweaters voor mannen en vrouwen aan te bieden. De collectie werd verkocht via de eigen webwinkel en was verkrijgbaar bij een 40 retailers.

Beeld: Yunit website

Unfeatured news