Topshop en Topman maken comeback in Australië

Enkele maanden nadat de Australische tak van Topshop en Topman onder curatele werd gesteld, brengt moederbedrijf Arcadia Group de merken terug naar Australië. Vier winkels worden binnenkort heropend, laten de labels weten in een persbericht.

Het gaat om de winkels in Brisbane, Bondi, Melbourne en Sydney. Deze worden eigendom van de Arcadia Group en zullen worden bestuurd door de merken zelf.

“We zijn verheugd om direct in de Australische markt te opereren,” laat een woordvoerder van Topshop en Topman weten. “We kijken ernaar uit om ongeëvenaarde mode aan onze consumenten te leveren. We zijn blij dat we 290 banen kunnen bieden binnen de Australische markt.”

Een ophoping van schulden tot 35 miljoen Australische dollar (23 miljoen euro) bij Austradia, dat de Australische tak van de merken in handen had, leidde ertoe dat het bedrijf onder curatele werd gesteld. De helft van de Topshop en Topman-franchisewinkels werd daarop gesloten. De labels hadden echter ook te maken met de toenemende concurrentie van Europese retailers als Zara en H&M. Destijds werkten in totaal 760 medewerkers voor de merken.

Topshop en Topman betraden Australië voor het eerst in 2011. In totaal hadden de merken er vijf standalone winkels en zeventien licentieovereenkomsten. De vijfde winkel bevond zich in warenhuis Myer in Melbourne, of deze winkel ook meedoet in de herlancering, is niet bekend.

Beeld: Topshop Facebook

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures