Urban Outfitters Inc behaalt recordresultaten in Q2

Urban Outfitters, Inc. heeft een goed kwartaal achter de rug, zo wordt omschreven in het kwartaalverslag. “Ik ben verheugd dat ik aan kan kondigen dat onze teams een recordomzet en winst per aandeel hebben behaald in Q2,” aldus Richard Hayne, CEO van de groep in het verslag.

De omzet steeg in het tweede kwartaal met 13,7 procent naar een recordbedrag van 992 miljoen dollar (857 miljoen euro). “Alle drie de merken leverde tweecijferige groei in de omzet bij gelijk aantal winkels en lagere afprijzingen hebben deze resultaten gestuwd,” aldus Hayne in het verslag. De omzet bij gelijk aantal winkels steeg met 13 procent mede door tweecijferige groei op het digitale vlak en positieve verkoop in de eigen winkels. Free People zag de meeste groei, 17 procent, naar 206 miljoen dollar (178 miljoen dollar). Urban Outfitters zag de omzet met 15 procent toenemen naar 379 miljoen dollar (327 miljoen euro) en de Anthropologie Group rapporteerde een toename van 11 procent naar 401 miljoen dollar (346 miljoen euro). Het netto inkomen kwam in het tweede kwartaal neer op 93 miljoen dollar (80 miljoen euro).

Netto inkomen van 134 miljoen dollar voor Urban Outfitters in H1

Naast de cijfers van het afgelopen kwartaal, geeft Urban Outfitters, Inc. de cijfers voor het eerste halfjaar vrij. In de eerste zes maanden behaalde de Amerikaanse groep een omzet van 1,8 miljard dollar (1,55 miljard euro), in vergelijking met een omzet van 1,6 miljard dollar (1,38 miljard euro) in het eerste halfjaar van 2017. Het netto inkomen kwam neer op 134 miljoen dollar (115 miljoen euro) in het eerste halfjaar. De Anthropologie Group komt met de omzet van 748 miljoen dollar (646 miljoen dollar) nog steeds boven alle merken uit. Urban Outfitters volgt met 702 miljoen dollar (606 miljoen euro) en Free People behaalde een omzet van 387 miljoen dollar (334 miljoen euro).

Het vorige boekjaar zag Urban Outfitters, Inc nog de winst halveren. In het financiële jaar nam het netto inkomen af van 175 miljoen euro naar 86,9 miljoen euro. In het eerste kwartaal van het huidige boekjaar nam de winst al met 280 procent toe en de positieve resultaten op het gebied van netto inkomen lijken door te zetten.

Urban Outfitters, Inc heeft 246 winkels van Urban Outfitters in de Verenigde Staten, Canada, en Europa. De Anthropologie Group heeft 227 winkels in dezelfde gebieden. Free People heeft 135 winkels in de Verenigde Staten en Canada en opent binnenkort een eerste Nederlandse en daarmee ook de eerste Europese winkel, zo blijkt uit vacatures op FashionUnited. De winkel moet in november haar deuren openen, zo blijkt uit berichten op LinkedIn.

Beeld: Free People website

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures