Verlieslatende Esprit schrapt banen

Esprit Holdings Limited kondigt een reductie in het personeelsbestand aan. Het verlieslatende modebedrijf verklaart tegenover Textilwirtschaft dat er een aanzienlijke personeelsvermindering zal plaatsvinden in de hoop weer zwarte cijfers te schrijven.

Anders Kristiansen, CEO bij Esprit, benadrukte in het jaarverslag van boekjaar 2017/2018 al dat het bedrijf nodig moet herstructureren wil het uit de rode cijfers komen. Een deel van deze strategie is nu door het Duitse modebedrijf prijsgegeven. In een brief in handen van Textilwirtschaft schrijft de CEO aan de medewerkers dat de winkelportefeuille zal worden geoptimaliseerd, de organisatie zal worden gestroomlijnd en dat er een aanzienlijke personeelsvermindering zal plaatsvinden.

”Esprit bevindt zich in een dramatische economische situatie, wat een onmiddellijke, toekomstbestendige herstructurering vereist”, aldus Kristiansen tegenover Textilwirtschaft. Het vakblad schrijft dat het managementteam van 13 managers al werd gehalveerd.

Wereldwijd heeft Esprit 6400 fulltime medewerkers in dienst. Op het Duitse hoofdkantoor in Ratingen zijn 1300 personeelsleden werkzaam. In de Duitse winkels van het bedrijf werken 3000 personeelsleden. Hoeveel personeelsleden er worden ontslagen, is door het bedrijf nog niet bekend gemaakt.

Esprit Holdings Limited rapporteerde begin deze maand over boekjaar 2017/2018 een verlies van 2,554 miljard Hong Kong dollar (278 miljoen euro). Het verlies viel hoger uit dan het bedrijf verwachtte. Het afgelopen boekjaar speelde een lager dan verwachte verkoop dankzij een lager aantal passanten en een groter aantal concurrentie het merk parten. Het bedrijf verwacht in het boekjaar 2018/2019 een lage tweecijferige omzetafname te rapporteren.

Beeld: Esprit website

Unfeatured news