Victoria’s Secret sluit dit jaar 20 winkels

De omzetten bij Victoria’s Secret lopen terug, zo werd eerder deze week bekendgemaakt. De daling in het tweede kwartaal is minder hard dan dezelfde periode vorig jaar, maar nog steeds loopt de verkoop terug. Het Amerikaanse lingeriemerk, bekend om de extravagante show en ‘angels’, kondigt daarom aan dat het dit jaar 20 winkels sluit.

Moederbedrijf L Brands wil aan het einde van dit jaar 20 winkels gesloten hebben, zo maakt het bedrijf bekend tijdens een toelichting van de resultaten tegenover investeerders en journalisten van verschillende media waaronder Fashion Network en Business Insider. Om welke filialen het precies gaat, is niet bekendgemaakt. Totaal gaat het om 20 winkels, waarvan er al zes in de voorbije maanden zijn gesloten.

Victoria’s Secret trekt elk jaar veel aandacht met de Victoria’s Secret Show waar modellen in lingerie verschijnen op de catwalk, sommige zelfs met engelenvleugels. Het lingeriemerk, met een zeer vrouwelijk imago, heeft de laatste jaren op het gebied van ondermode concurrentie gekregen van de athleisure trend waardoor consumenten steeds vaker de voorkeur geven aan comfortabele en functionele producten.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures