Victoria’s Secret test ‘see now, buy now’-model

Miljoenen mensen bekeken woensdag het lingeriespektakel van het jaar: de Victoria’s Secret modeshow. Ditmaal liepen de Angels over de catwalk in Shanghai, gehuld in een lingeriecollectie ontworpen door Balmain’s artistiek directeur Olivier Rousteing. Voor het eerst werd de collectie direct na de show beschikbaar gesteld voor het Chinese publiek.

De Victoria’s Secret X Balmain-collectie bestaat uit 22 verschillende items, waaronder beha’s, onderjurken en handtassen in verschillende prints. De lijn werd samen met andere Victoria’s Secret-items direct na de show gelanceerd voor het publiek, zowel in winkels wereldwijd als op de webshop. Ondanks het hogere prijskaartje waren veel Victoria’s Secret X Balmain-items al binnen een halve dag uitverkocht, met name in de westerse markt. Deze was dit jaar echter niet de focus van het lingeriemerk.

Victoria’s Secret zou haar eerste show in China hebben georganiseerd om zich op toekomstige groei in het land te kunnen richten. De Amerikaanse en Europese markt zijn inmiddels al verzadigd, terwijl de Chinese modemarkt momenteel groeiende is. De lingeriesector groeit er zelfs het hardst en zal volgens Euromonitor over enkele jaren 25 miljard euro waard zijn, het dubbele van de Amerikaanse markt.

Voor het testen van het ‘see now, buy now’-model sloot Victoria’s Secret zich aan bij het Chinese platform Tmall van internetgigant Alibaba, waarop consumenten in China direct geshowde items konden kopen.

Het lingeriemerk was al druk bezig met een uitbreiding naar China. Het bedrijf nam haar Chinese franchisemodel al terug en heeft een aantal eigen winkels geopend in grote steden als Shanghai, Chengdu en Chongqing. Gevestigde lingeriemerken als Aimer en Cosmo Lady hebben in China echter al een groot klantenbestand.

Beeld: Victoria’s Secret Facebook

Unfeatured news