Vionnet vraagt vrijwillige liquidatie aan

Modemerk Vionnet heeft een vrijwillige liquidatie aangevraagd, zo laat het bedrijf weten in een persbericht. Vionnet Srl en holdingbedrijf NVO Srl zullen alle activiteiten staken met de intentie om duurzaamheid binnen het bedrijf te bevorderen.

Het Franse modehuis werd in 1912 opgericht door Madeleine Vionnet. Sinds 2012 wordt het bedrijf geleid door Goga Ashkenazi die voorzitter en creatief directeur is bij het merk. De beslissing voor vrijwillige liquidatie is gemaak nadat het merk besloten heeft om zich meer te focussen op duurzaamheid, aldus het persbericht.

De eerste stap richting duurzaamheid werd gezet met een capsule collectie in samenwerking met Britse kunstenaar Marc Quinn. De collectie was volledig gemaakt van duurzame materiaal en 50 procent van de opbrengst ging naar Parley for the Oceans die helpt om de oceaan plasticvrij te maken.

Ashkenazi wil Vionnet reorganiseren met een focus op duurzaamheid, aldus WWD. “Met de ervaring en opgedane wijsheid in de turbulente mode industrie, heeft Vionnet besloten om de activiteiten te herzien met het tijdloze erfgoed, de moed en ondernemersgeest van Madeleine Vionnet in het achterhoofd en op zoek te gaan naar nieuwe en innovatieve manieren om duurzame ontwikkelingsstrategieen te volgen. We zien het als de enige manier voorwaarts voor ons en de mensheid,” aldus Ashkenazi tegen WWD.

Unfeatured news