Winkels modeontwerpster Moniek Miedema veranderen in ‘ambassades’ van Leeuwarden

De zes winkels van ByOni, het merk van Friese modeontwerpster Moniek Miedema, functioneren vanaf januari als ‘ambassades’ van de stad Leeuwarden. Miedema steunt hiermee Leeuwarden, dat zich vanaf januari een jaar lang culturele hoofdstad van Europa mag noemen.

“Als echte Fries ben ik er heel trots op dat Leeuwarden een jaar lang het culturele hart van Europa is. Mode is een belangrijk onderdeel van de cultuur. Zo ontstond het idee om mijn ByOni-vestigingen voor een jaartje om te dopen tot ambassades van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa,” aldus Miedema in een persbericht. “We willen in de ambassades de Friese cultuur promoten en laten zien wat voor moois onze hoofdstad allemaal te bieden heeft.” De vestigingen in Leeuwarden, Groningen, Emmen, Den Bosch, Zwolle en Haarlem zullen dan ook te herkennen zijn aan het logo van Leeuwarden Culturele Hoofdstad en in de filialen is informatiemateriaal over het twaalf maanden durende culturele evenement te vinden.

Het initiatief van Miedema wordt toegejuicht door Friese politica Lutz Jacobi, die eveneens de eerste ‘ambassade’ opende. “Een mooi initiatief van Moniek Miedema om op deze manier de Friese cultuur ook buiten de provinciegrenzen te promoten. Het is fijn dat de winkel van ByOni de rol van ambassade op zich neemt, zodat de Friese cultuur op veel plekken in Nederland te vinden zal zijn.”

Unfeatured news