Zalando zet platform open voor aanbod Nederlandse lokale, fysieke retailers

Zalando gaat met het ‘Connected Retail’-programma de grens over. Het platform meldt dat vanaf 2019 het concept wordt uitgerold en dat Nederland een van de belangrijkste markten is op dit gebied.

Zalando ging al eerder een samenwerking aan met Duitse retailers die producten op het platform konden verkopen. In juni 2016 werd gestart met Duitse schoenwinkels, dit werd later ook uitgebreid naar kleding retailers. Door de samenwerking heeft Zalando meer producten in het aanbod en helpt het traditionele retailers om online producten te verkopen zonder een eigen webshop op te zetten dat vaak veel kosten met zich meebrengt. Aan het einde van 2018 zal Zalando 600 retailers hebben aangesloten, aldus het persbericht.

“In de toekomst zullen we ook een model gebruiken voor same-day bezorging of voor de volgende dag, omdat de offline winkels van onze partners vaak dichterbij zijn voor de klant dan het centrale distributiecentrum,” aldus Carsten Keller, vice president direct-to-consumer bij Zalando in het persbericht. “Op deze manier creëren we een nieuwe klant ervaring samen met de normale retail, of iemand nu in Berlijn woont of in Neckarsulm.”

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures