Authentic Brands Group als winnaar uit de bus voor overname Barneys New York

Barneys New York wordt overgenomen door de Authentic Brands Group. Dit meldt de groep door middel van een persbericht. Het bedrijf is als ‘winnaar uit de bus’ gekomen voor de overname van het intellectuele erfgoed van Barneys New York. “Door deze overname zal ABG de luxe voetprint vergroten en de positie als leider in hedendaagse mode verder versterken,” aldus het persbericht.

“Barneys is een van de meest herkenbare en iconische namen in luxe lifestyle en we zien grote kansen om het merk uit te breiden in huidige en nieuwe markten wereldwijd,” aldus Jamie Salter, CEO van ABG, in het persbericht. Eerder werd door Reuters al gemeld dat ABG Barneys intellectuele erfgoed over zou nemen, op basis van documenten van de rechtbank. Afgelopen woensdag werd echter een ander overnamebod ingediend door een groep investeerders. Nu blijkt dat ABG met een bod van 271 miljoen dollar (243,8 miljoen euro) toch succes had.

Barneys was sinds augustus op zoek naar een investeerder nadat het een Chapter-11 procedure aanvroeg. Deze procedure lijkt op het Nederlandse uitstel van betaling, maar waar in Nederland dit vaak leidt tot een faillissement, zorgt dit in de Verenigde Staten vaak tot een succesvolle herstructurering.

FashionUnited: Modevaknieuws, Trends en Modevacatures