Nieuwe creatief directeur voor Belstaff

Het Britse merk Belstaff heeft Sean Lehnhardt-Moore benoemd tot nieuwe creatief directeur. Lehnhardt-Moore vervangt Delphine Ninous, die haar functie verlaat om ‘nieuwe kansen na te streven’. Dat meldt WWD.

Lehnhardt-Moore, een Britse ontwerper, heeft al ervaring met de creatieve leidersrol, die hij opdeed bij labels als Calvin Klein, Donna Karan, Ralph Lauren en Bamford. Zijn voorganger Ninous begon in 2014 bij Belstaff, aanvankelijk als vice-president van dameskleding. Pas later werd ze creatief directeur, waarbij ze verantwoordelijk was voor de heren-, dames- en accessoirecollecties. Daarvoor was Ninous werkzaam als ontwerper voor onder andere Diane von Furstenberg en Comptoir des Cotonniers.

Belstaff, dat afgelopen oktober door petrochemiebedrijf Ineos werd overgenomen van investeringsmaatschappij JAB Holding, werd in 1924 opgericht. Het outerwear-merk staat met name bekend om de gewaxte motor-en pilotenjacks en beschikt momenteel over eigen winkels in Europa, Noord-Amerika en Azië. Begin dit jaar vertrok CEO Gavin Haig, die werd opgevolgd door Helen Wright.

Unfeatured news