Waarom The Circle de guilty pleasure is van het moment

Misschien heeft de streamingdienst het al aan je aangeraden, maar mocht het je ontschoten zijn: The Circle op Netflix kijkt lekker weg. Deze guilty pleasure-reality wedstrijd draait om een aantal jonge mensen die allen in een eigen appartementje via social media moeten zorgen dat ze de hoofdprijs van 100.000 dollar winnen.

Wat is The Circle?

Eerst even een korte The Circle-uitleg: in deze serie betrekken een aantal jongeren allemaal een eigen appartement in een appartementencomplex. Ze zien elkaar niet, ze kennen elkaar niet en ze krijgen allemaal de opdracht een soort profiel te maken alsof ze op Instagram zitten. De een kiest ervoor om helemaal zichzelf te zijn, de ander verschuilt zich achter de foto’s van een model. Mensen kunnen elkaar profiel zien en met elkaar chatten: in groepsverband of privé. Dat is de basis.

Verder zijn ze allemaal aan het rommelen in hun appartementjes, want soms krijgen ze wel eens een gekke opdracht van The Circle. Dan moeten ze een schilderij maken of een taart bijvoorbeeld. Iets dat ze vervolgens mogen delen met de rest, tot eenieders hilariteit. Het is allemaal heel erg schattig: veel mensen zijn heel erg medelevend naar elkaar en in een vrij korte tijd en alleen door tekst bouwen de mensen echt banden. Ze moeten elkaar echter ook van een cijfer voorzien. De best beoordeelde twee krijgen vervolgens de macht om iemand te blokkeren: weg te sturen dus. En er staat veel op het spel: 100.000 dollar.

DutchCowboys